Draadloos HDMI in 8 eenvoudige stappen

Draadloos HDMI in 8 eenvoudige stappen

Om jouw tv draadloos aan te sluiten op een mediabox, heb je doorgaans een draadloze HDMI transmitter (zender) en receiver (ontvanger) set nodig. Deze zogenaamde HDMI-extenders, stellen jou in staat om audio- en videosignalen van een mediabox naar jouw tv te verzenden zonder dat er fysieke kabels nodig zijn.

Dit is vooral handig als je een tv en mediabox verder uit elkaar wilt plaatsen. Bijvoorbeeld, als je een tv aan de muur monteert of als je een tv in een serre of op zolder wilt plaatsen terwijl daar geen tv-aansluiting zit.

Stappenplan draadloos HDMI aansluiten

Hieronder vind je de 8 stappen om jouw tv draadloos aan te sluiten op een mediabox:

  1. Koop een draadloze HDMI-extender: Koop een draadloze HDMI transmitter en receiver set, zoals de TV Anywhere Wireless 4K, TV Anywhere Wireless HD of TVAW4K Pro. Zorg ervoor dat de set de resolutie en functies ondersteunt die je nodig hebt.
  2. Pak uit en inspecteer: Pak voorzichtig de draadloze HDMI-extender uit en inspecteer de inhoud. Onze HDMI extenders bestaan standaard uit: HDMI transmitter, HDMI receiver, voedingsadapters en HDMI kabels. Afhankelijk van het type worden er nog andere kabels meegeleverd. Denk hierbij aan een infraroodkabel of USB-kabel.
  3. Sluit de HDMI transmitter aan op de mediabox:
    • Sluit de HDMI transmitter met de meegeleverde HDMI-kabel aan op jouw mediabox.
    • Schakel de HDMI transmitter in door op de AAN knop te drukken.
  4. Sluit de HDMI receiver aan op de tv:
    • Sluit de HDMI receiver aan op jouw tv met de meegeleverde HDMI-kabel.
    • Schakel de HDMI receiver in door op de AAN knop te drukken.
  5. Koppel de HDMI transmitter en HDMI receiver: Onze HDMI extender sets zijn in de fabriek al gekoppeld. Dit hoef je niet zelf meer te doen.
  6. Pas instellingen aan op de tv: Ga op jouw tv naar de invoer-/broninstellingen en selecteer de HDMI-poort waaraan de draadloze HDMI receiver is aangesloten. Hierdoor herkent de tv het signaal van de mediabox via het draadloze systeem.
  7. Schakel de apparaten in: Schakel nu ook jouw mediabox & tv in. Wacht even om de apparaten de tijd te geven om een draadloze verbinding tot stand te brengen.
  8. Test de verbinding: Controleer of de video en audio van de mediabox succesvol naar de tv worden verzonden. 

Het is dus heel eenvoudig om een draadloze HDMI verbinding bij jou thuis te realiseren. Het werkt binnen een paar minuten en je hebt geen extra kabels of accessoires nodig.

Draadloze HDMI-extenders van Marmitek

De draadloze HDMI-extender sets van Marmitek hebben bereik door jouw hele woning. Dus je hoeft geen rekening te houden met muren, vloeren en plafonds. We hebben meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van draadloos HDMI. Ontdek onze draadloze HDMI-extenders en kijk tv op plaatsen waar dat eerst niet kon:

  1. TVAW4K Pro: Professionele 4K HDMI-extender. Sluit meerdere displays draadloos aan
  2. TV Anywhere Wireless 4K: 4K HDMI-extender
  3. TV Anywhere Wireless HD: 1080p HDMI-extender

 

TV Anywhere Wireless 4K - Wireless HDMI extender 4K60

€ 379,99
€ 379,99
Bekijk product

TVAW4K Pro - Wireless 4K HDMI extender - Meerdere beeldschermen aansluiten mogelijk

€ 449,99
€ 449,99
Bekijk product

TV Anywhere Wireless HD - Wireless HDMI extender

€ 249,99
€ 249,99
Bekijk product
tv-anywhere-wireless-hd-wireless-hdmi-extender
Terug naar blogs